Osztrák almás rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit, a margarin kivételével, összedolgozzuk és gyúrjuk. Minél tovább gyúrjuk, annál jobb lesz a tészta állaga.
A kész tészta felületét bekenjük a puha margarinnal, egy edénnyel lefedjük és 1 órán át pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, majd apróra vágjuk vagy lereszeljük. 1 evőkanál vajat felforrósítunk és megpároljuk rajta az almát, majd ízesítjük a citromlével. Közben hozzáadjuk a fahéjat is.
A maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, a nagyobb darabokra vágott mandulát és a cukrot, majd összekeverjük a párolt almával.
A pihentetett tésztát vékonyra (majdnem átlátszóra) kihúzzuk, majd a hosszabbik oldala mentén elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk a tésztát a hosszabbik oldala mentén és tepsibe tesszük.
A rétes tetejét megkenjük tojássárgájával és 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »