Őszibarackos kocka recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl olaj
- csipet só
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 8-10 db őszibarack vagy befőtt darabolva
Elkészítése:
A barackot meghámozzuk és feldaraboljuk.
Az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Belereszeljük a citromok héját, hozzákeverjük a tejfölt, majd kis részletekben beleöntjük az olajat. Utoljára beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet és sima masszát keverünk belőle.
Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és teleszórjuk a barackdarabokkal.
Előmelegített, 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta vékonyan meghintjük porcukorral és kockákra vágjuk.
A barack nem süllyed le a tészta aljára, finom citromos-édes tészta a gyümölccsel.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A cukrot mindenki a saját ízlése szerint adjon hozzá, nekem így finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »