Őszibarackos kocka recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl olaj
- csipet só
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 8-10 db őszibarack vagy befőtt darabolva
Elkészítése:
A barackot meghámozzuk és feldaraboljuk.
Az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Belereszeljük a citromok héját, hozzákeverjük a tejfölt, majd kis részletekben beleöntjük az olajat. Utoljára beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet és sima masszát keverünk belőle.
Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és teleszórjuk a barackdarabokkal.
Előmelegített, 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta vékonyan meghintjük porcukorral és kockákra vágjuk.
A barack nem süllyed le a tészta aljára, finom citromos-édes tészta a gyümölccsel.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A cukrot mindenki a saját ízlése szerint adjon hozzá, nekem így finom lett.