Őszibarackos kocka recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl olaj
- csipet só
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 8-10 db őszibarack vagy befőtt darabolva
Elkészítése:
A barackot meghámozzuk és feldaraboljuk.
Az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Belereszeljük a citromok héját, hozzákeverjük a tejfölt, majd kis részletekben beleöntjük az olajat. Utoljára beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet és sima masszát keverünk belőle.
Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és teleszórjuk a barackdarabokkal.
Előmelegített, 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta vékonyan meghintjük porcukorral és kockákra vágjuk.
A barack nem süllyed le a tészta aljára, finom citromos-édes tészta a gyümölccsel.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A cukrot mindenki a saját ízlése szerint adjon hozzá, nekem így finom lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »