Őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- A kisült tészta kikapart belseje
- 10 dkg darált dió
- 4 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dkg kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- rumaroma ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 2 dl tej
A díszítéshez:
- fél üveg császárkörte aroma
- fél üveg mandula aroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A forgatáshoz:
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, sima tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük hűtőben.
A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk.
A tölteléket 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.
A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.
Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »