Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack recept

Őszibarack
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 60 dkg liszt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna

    Töltelékhez:

    • A sütikből kikapart tészta
    • 18 dkg porcukor
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek rum
    • kb. 4 ml tej

    Díszítéshez:

    • mandula aroma és málna piros aroma
    • Pár ek kristálycukor

    Elkészítése:

    Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. (A fehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot.)

    Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kézzel összedolgozzuk.

    Majd kisebb diónyi golyókat (Kb. 16g) sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, közöttük egy kevés helyet hagyva.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon alul-felülsütéssel kb. 13 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni. Majd egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és hozzáadjuk a rumot, margarint és egy kevés tejet. Összedolgozzuk. Lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük. Majd két fél barackot összeillesztünk.

    Két tálba kanalazunk pár evőkanál vizet, az egyikbe cseppentünk mandula aromát, a másikba piros aromát. Két kis ecset segítségével bekenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk.

    Puszpáng levéllel díszítjük.

    Tipp:

    A hétvégén diplomaosztó ünnepségen voltunk. Természetesen vittünk egy kis meglepetés finomságot. Ezt a süteményt nem készítem gyakran, inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával. Szó se róla, nagyon munkaigényes, de ha egyszer elkészül, nem lehet abbahagyni, olyan finom. Nálunk nincs lagzi eme finomság nélkül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá