Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. (A fehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot.)
Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kézzel összedolgozzuk.
Majd kisebb diónyi golyókat (Kb. 16g) sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, közöttük egy kevés helyet hagyva.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon alul-felülsütéssel kb. 13 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Majd egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és hozzáadjuk a rumot, margarint és egy kevés tejet. Összedolgozzuk. Lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük. Majd két fél barackot összeillesztünk.
Két tálba kanalazunk pár evőkanál vizet, az egyikbe cseppentünk mandula aromát, a másikba piros aromát. Két kis ecset segítségével bekenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk.
Puszpáng levéllel díszítjük.
A hétvégén diplomaosztó ünnepségen voltunk. Természetesen vittünk egy kis meglepetés finomságot. Ezt a süteményt nem készítem gyakran, inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával. Szó se róla, nagyon munkaigényes, de ha egyszer elkészül, nem lehet abbahagyni, olyan finom. Nálunk nincs lagzi eme finomság nélkül.