Őszibarack

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 60 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • A sütikből kikapart tészta
  • 18 dkg porcukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek rum
  • kb. 4 ml tej

Díszítéshez:

  • mandula aroma és málna piros aroma
  • Pár ek kristálycukor

Elkészítése:

Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. (A fehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot.)

Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kézzel összedolgozzuk.

Majd kisebb diónyi golyókat (Kb. 16g) sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, közöttük egy kevés helyet hagyva.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon alul-felülsütéssel kb. 13 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni. Majd egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és hozzáadjuk a rumot, margarint és egy kevés tejet. Összedolgozzuk. Lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük. Majd két fél barackot összeillesztünk.

Két tálba kanalazunk pár evőkanál vizet, az egyikbe cseppentünk mandula aromát, a másikba piros aromát. Két kis ecset segítségével bekenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk.

Puszpáng levéllel díszítjük.

Tipp:

A hétvégén diplomaosztó ünnepségen voltunk. Természetesen vittünk egy kis meglepetés finomságot. Ezt a süteményt nem készítem gyakran, inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával. Szó se róla, nagyon munkaigényes, de ha egyszer elkészül, nem lehet abbahagyni, olyan finom. Nálunk nincs lagzi eme finomság nélkül.