Őszi gyümölcsös kevert sütemény recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál méz
- 250 g tejföl
- 12 evőkanál finomliszt
- 1-1 kiskanál szódabikarbóna és sütőpor
- 1-1 kávéskanál fahéj és gyömbér
- 2 alma
- 1 körte
- 1 őszibarack
- 6 szem szilva
- 1 marék durvára vágott dió
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 evőkanál vanília
Elkészítése:
A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel, hozzáadjuk a tejfölt, beleszitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és gyömbért, majd hozzáadjuk a vaníliát és az egészet csomómentesre keverjük.
Az almákat lereszeljük, a barackot, szilvát, körtét felkockázzuk. A gyümölcsöket és végül a diót is a tésztába keverjük.
A tepsibe sütőpapírt helyezünk, ebbe simítjuk a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Aki szereti, porcukorral megszórhatja a süteményt.
Kockára vágva tálaljuk, ha kihűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »