Oroszkrém kocka recept
Hozzávalók 23*34 cm-es tepsihez:
1 laphoz:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 9 ek finomliszt
- 3 kk sütőpor
A krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
- 8 dl tej
- 1 közepes citrom reszelt héja és leve
- 5 dl habtejszín
- 20 g express zselatinfix
- 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcsmix
- 5 dkg rumban áztatott mazsola
A lapok locsolásához:
- 1 dl rumos tej
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 1 ek tortadara
Elkészítése:
A lapok hozzávalóiból 3 piskótát sütünk.
3 tojást 3 ek cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 ek lisztben elkevert 1 kk sütőport.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik két lapot is így készítjük el.
A tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt pudinghoz keverjük apránként a tejszínt, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzáadjuk.
A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk.
Az alsó lapra kenjük a krém harmadát, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot, erre újból a krémet kenünk és gyümölcsöket szórunk. Befedjük a 3. lappal és megkenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.
Bejelöljük a tetején a kockákat. A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a köckák közepére, majd megszórjuk tortadarával.
A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.
Jó étvágyat hozzá!