Omlós szalalkális krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 10 g szalalkáli
- 2 ek porcukor
- annyi tej, hogy a tészta összeálljon
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk.
A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt.
Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.
Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük.
Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
A krémbe lehet tenni citromlevet is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »