Omlós linzerkarika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk sütőpor
- fél narancs és fél citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!
Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!
A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Nem baj ha még puha, mert állás közben megkeményedik.
Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.