Omlós linzerkarika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk sütőpor
  • fél narancs és fél citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!

Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A pihentetés után enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Nem baj ha még puha, mert állás közben megkeményedik.

Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.