Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós lekváros teasütemény recept

Omlós lekváros teasütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 250 g vaj
    • 150 g porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 420 g finomliszt
    • 150 g kukoricakeményítő
    • 1 teáskanál sütőpor
    • vanília aroma
    • 140 ml olaj

    Töltéshez:

    • lekvár (nálunk málna)

    Tetejére:

    • olvasztott étcsokoládé

    Elkészítése:

    A puha vajat, sót és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, vaníliát és ezekkel is eldolgozzuk.

    Ezután hozzáadjuk a keverékhez a lisztet, keményítőt, sütőport és az olajat, majd a tésztát homogénre keverjük.

    Egy nagyobb csillagcsővel (az enyém 11 mm-es) ellátott habzsákba szedjük a tésztát és sütőpapíros tepsire nagyjából egyforma halmokat nyomunk belőle (nekünk 3,5 gáztepsinyi lett belőle).

    160 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket. Nem kell, hogy az aljuk megbarnuljon. Az a jó, ha fehér marad! Ha megszilárdul és elmozdítható kissé a sütőpapíron, akkor elkészült. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen-langyosan porózusak!

    Amikor kihűltek, akkor 2-2-őt lekvárral összeragasztunk, majd díszíthetjük olvasztott csokival.

    Fogyasztás előtt legjobb, ha pihentetjük pár órát vagy egy éjszakát.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá