Omlós lekváros teasütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 250 g vaj
  • 150 g porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 420 g finomliszt
  • 150 g kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vanília aroma
  • 140 ml olaj

Töltéshez:

  • lekvár (nálunk málna)

Tetejére:

  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítése:

A puha vajat, sót és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, vaníliát és ezekkel is eldolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a keverékhez a lisztet, keményítőt, sütőport és az olajat, majd a tésztát homogénre keverjük.

Egy nagyobb csillagcsővel (az enyém 11 mm-es) ellátott habzsákba szedjük a tésztát és sütőpapíros tepsire nagyjából egyforma halmokat nyomunk belőle (nekünk 3,5 gáztepsinyi lett belőle).

160 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket. Nem kell, hogy az aljuk megbarnuljon. Az a jó, ha fehér marad! Ha megszilárdul és elmozdítható kissé a sütőpapíron, akkor elkészült. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen-langyosan porózusak!

Amikor kihűltek, akkor 2-2-őt lekvárral összeragasztunk, majd díszíthetjük olvasztott csokival.

Fogyasztás előtt legjobb, ha pihentetjük pár órát vagy egy éjszakát.