Hozzávalók:
Tészta:
Töltéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
A puha vajat, sót és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, vaníliát és ezekkel is eldolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a keverékhez a lisztet, keményítőt, sütőport és az olajat, majd a tésztát homogénre keverjük.
Egy nagyobb csillagcsővel (az enyém 11 mm-es) ellátott habzsákba szedjük a tésztát és sütőpapíros tepsire nagyjából egyforma halmokat nyomunk belőle (nekünk 3,5 gáztepsinyi lett belőle).
160 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket. Nem kell, hogy az aljuk megbarnuljon. Az a jó, ha fehér marad! Ha megszilárdul és elmozdítható kissé a sütőpapíron, akkor elkészült. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen-langyosan porózusak!
Amikor kihűltek, akkor 2-2-őt lekvárral összeragasztunk, majd díszíthetjük olvasztott csokival.
Fogyasztás előtt legjobb, ha pihentetjük pár órát vagy egy éjszakát.