Olga almása recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Az almás piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg finomliszt
- 8 g sütőpor
- 75 ml napraforgó olaj
- 75 ml víz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 közepes nagyságú alma
- fél citromból nyert citromlé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
A vaníliás krémhez:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor (kristály)
- 8 dkg liszt
- 2 vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
A mázhoz:
- 150 g ét vagy tejcsokoládé
- 1 ek napraforgó olaj
- 5 kocka fehér csokoládé
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kk fahéjat és jól elkeverjük.
A tepsit papírral kibéleljük, majd egyenletesen elosztjuk benne az almás masszát.
A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, amíg ki nem fehéredik, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket.
Elkeverjük és felét az almára tesszük kanállal foltokban. A másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk, hogy szép foltos legyen a piskóta.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt (tűpróbát végezzünk!).
A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
A piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg, lehúzzuk róla a papírt és rásimítjuk a krémet.
Az étolajat felmelegítjük, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni és rásimítjuk a krémre.
A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal. Csíkokban felvisszük a csokoládéra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »