Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olga almása recept

Olga almása
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Az almás piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg rétesliszt
    • 5 dkg finomliszt
    • 8 g sütőpor
    • 75 ml napraforgó olaj
    • 75 ml víz
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 4 közepes nagyságú alma
    • fél citromból nyert citromlé
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 kávéskanál őrölt fahéj

    A vaníliás krémhez:

    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor (kristály)
    • 8 dkg liszt
    • 2 vaníliás cukor
    • 15 dkg vaj

    A mázhoz:

    • 150 g ét vagy tejcsokoládé
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 5 kocka fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kk fahéjat és jól elkeverjük.

    A tepsit papírral kibéleljük, majd egyenletesen elosztjuk benne az almás masszát.

    A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, amíg ki nem fehéredik, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket.

    Elkeverjük és felét az almára tesszük kanállal foltokban. A másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk, hogy szép foltos legyen a piskóta.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt (tűpróbát végezzünk!).

    A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.

    A piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg, lehúzzuk róla a papírt és rásimítjuk a krémet.

    Az étolajat felmelegítjük, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni és rásimítjuk a krémre.

    A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal. Csíkokban felvisszük a csokoládéra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá