Olga almása recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Az almás piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg finomliszt
- 8 g sütőpor
- 75 ml napraforgó olaj
- 75 ml víz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 közepes nagyságú alma
- fél citromból nyert citromlé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
A vaníliás krémhez:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor (kristály)
- 8 dkg liszt
- 2 vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
A mázhoz:
- 150 g ét vagy tejcsokoládé
- 1 ek napraforgó olaj
- 5 kocka fehér csokoládé
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kk fahéjat és jól elkeverjük.
A tepsit papírral kibéleljük, majd egyenletesen elosztjuk benne az almás masszát.
A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, amíg ki nem fehéredik, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket.
Elkeverjük és felét az almára tesszük kanállal foltokban. A másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk, hogy szép foltos legyen a piskóta.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt (tűpróbát végezzünk!).
A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
A piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg, lehúzzuk róla a papírt és rásimítjuk a krémet.
Az étolajat felmelegítjük, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni és rásimítjuk a krémre.
A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal. Csíkokban felvisszük a csokoládéra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!