Olga almása

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Az almás piskótához:

  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 8 g sütőpor
  • 75 ml napraforgó olaj
  • 75 ml víz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 közepes nagyságú alma
  • fél citromból nyert citromlé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj

A vaníliás krémhez:

  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor (kristály)
  • 8 dkg liszt
  • 2 vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj

A mázhoz:

  • 150 g ét vagy tejcsokoládé
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 5 kocka fehér csokoládé