Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non plus ultra recept

Non plus ultra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 3 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 12 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 ek tej, ha szükséges

    Továbbá:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • Pár ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól összedolgozzuk. Ha nagyon morzsálódós a tészta, akkor lazítjuk egy kevés tejjel.

    Legalább fél órára becsomagolva a hűtőbe rakjuk a tésztát.

    A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk és egész pici szaggatóval kiszaggatjuk.

    A tepsikbe rakjuk szép sorban.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal is tovább verjük.

    Végül egy zacskóba kanalazzuk a tojáshabot, aminek a végére vágunk egy kis lyukat és a korongok tetejére nyomunk belőle.

    170 fokon alul-felülsütéssel13 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Majd 1-1 darabot összeragasztunk egy kis kanál lekvárral.

    Tipp:

    Ez az a sütemény, amit korábban már egyszer készítettem, de akkor nagyon nem sikerült. A tojásfehérje hab sütés után mind lehullott a tésztáról. Utólag rájöttem, hogy az volt a baj, hogy nem sütöttem elég ideig. Most a 13 perc elegendőnek bizonyult (de azért ez sütőfüggő), nem volt ilyen probléma. Ez az a süti, amit ha megsütünk, pár pillanat alatt el is fogy. Nálunk így volt ;-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá