Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nevesincs krémes recept

Nevesincs krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 16 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 3 ek víz

    A töltelékhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 4 ek kakaópor
    • 12 g sütőpor

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, hűtőbe tesszük.

    A tésztát 2 egyenlő részre osztjukés az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

    A másik tésztát is kinyújtjuk, majd belefektetjük a tepsibe.

    A töltelékhez hozzávalóit elkészítjük az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük. A diót, kakaóport a sütőporral elkeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába keverjük.

    A kész tölteléket a tésztára öntjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre felfőzzük. Még langyosan hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk.

    A kész krémet a diós rétegre kenjük, befedjük az előzőleg megsütött lappal és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

    Másnap porcukorral megszórjuk, ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá