Nevesincs krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Nevesincs krémes

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 ek víz

A töltelékhez:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek kakaópor
  • 12 g sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, hűtőbe tesszük.

A tésztát 2 egyenlő részre osztjukés az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

A másik tésztát is kinyújtjuk, majd belefektetjük a tepsibe.

A töltelékhez hozzávalóit elkészítjük az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük. A diót, kakaóport a sütőporral elkeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába keverjük.

A kész tölteléket a tésztára öntjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre felfőzzük. Még langyosan hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk.

A kész krémet a diós rétegre kenjük, befedjük az előzőleg megsütött lappal és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Másnap porcukorral megszórjuk, ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.