Nescafés szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg durvára vágott, pirított dió
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 35 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek liszt
Krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek cukor
- 1 dl erős nescafé vagy kávé
- 2 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 2,5 dl habtejszín
Tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- 15 dél dió
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel.
A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót is.
Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét belesimítjuk.
180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.
Amikor kisült, még melegen húzzuk le a lapokról a papírt.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kávét, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki. A tejszínt kemény habbá verjük és kanalanként a krémhez keverjük.
A krém 2/3 részével megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. A maradék krémet rásimítjuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a krémre csorgatjuk és szépen elsimítjuk.
A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a diótt beleforgatjuk és aranybarnára pirítjuk. Egy zsírral lekent tányérra öntjük és amikor kihűlt aprítógépben összeaprítjuk, majd a csokoládéra szórjuk.
5-6 órát legalább pihentetjük vagy másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »