Nescafés szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg durvára vágott, pirított dió
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 35 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek liszt
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek cukor
- 1 dl erős nescafé vagy kávé
- 2 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 2,5 dl habtejszín
Tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- 15 dél dió
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett tovább verjük elektromos habverővel.
A végén beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet és a diót is.
Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét belesimítjuk.
180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztát is.
Amikor kisült, még melegen húzzuk le a lapokról a papírt.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kávét, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki. A tejszínt kemény habbá verjük és kanalanként a krémhez keverjük.
A krém 2/3 részével megkenjük a lapot és a másik lappal befedjük. A maradék krémet rásimítjuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a krémre csorgatjuk és szépen elsimítjuk.
A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a diótt beleforgatjuk és aranybarnára pirítjuk. Egy zsírral lekent tányérra öntjük és amikor kihűlt aprítógépben összeaprítjuk, majd a csokoládéra szórjuk.
5-6 órát legalább pihentetjük vagy másnap szeleteljük.