Néró recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
Továbbá:
- barack vagy másmilyen lekvár
- kb 5 dkg olvasztott étcsoki
- 1 kk olaj
Elkészítése:
A margarint vagy vajat jól kihabosítjuk a cukrokkal, majd egyesével alaposan hozzádolhozzuk a tojássárgákat, végül a sütőporral és liszttel dolgozzuk össze.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kb 2 cm átmérőjű korongokat nyomunk egymástól kicsit távolabb. A csücskökekt vizes kézzel lesimítjuk.
180 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük. Éppen csak színt kapjon a talpuk.
Amikor a korongok kihűltek, akkor 2-2-őt összeragasztunk lekvárral, majd az olajjal felolvasztott csokival csorgatjuk.
Másnap lesz igazán finom.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »