Néró recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
Továbbá:
- barack vagy másmilyen lekvár
- kb 5 dkg olvasztott étcsoki
- 1 kk olaj
Elkészítése:
A margarint vagy vajat jól kihabosítjuk a cukrokkal, majd egyesével alaposan hozzádolhozzuk a tojássárgákat, végül a sütőporral és liszttel dolgozzuk össze.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kb 2 cm átmérőjű korongokat nyomunk egymástól kicsit távolabb. A csücskökekt vizes kézzel lesimítjuk.
180 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük. Éppen csak színt kapjon a talpuk.
Amikor a korongok kihűltek, akkor 2-2-őt összeragasztunk lekvárral, majd az olajjal felolvasztott csokival csorgatjuk.
Másnap lesz igazán finom.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »