Néró recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
Továbbá:
- barack vagy másmilyen lekvár
- kb 5 dkg olvasztott étcsoki
- 1 kk olaj
Elkészítése:
A margarint vagy vajat jól kihabosítjuk a cukrokkal, majd egyesével alaposan hozzádolhozzuk a tojássárgákat, végül a sütőporral és liszttel dolgozzuk össze.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kb 2 cm átmérőjű korongokat nyomunk egymástól kicsit távolabb. A csücskökekt vizes kézzel lesimítjuk.
180 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük. Éppen csak színt kapjon a talpuk.
Amikor a korongok kihűltek, akkor 2-2-őt összeragasztunk lekvárral, majd az olajjal felolvasztott csokival csorgatjuk.
Másnap lesz igazán finom.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









