Néger kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1 ek méz
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg liszt
Habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 kisebb citrom leve
- csipet só
Tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
Mázhoz:
- 3 dkg kakaópor
- 3 ek víz
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült, forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek baracklekvárral, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt lapról lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy tálcára tesszük a piskótát.
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük kis időre dermedni.
A kakaóport, cukrot, vizet összekeverjük egy kis lábasban, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint vagy vajat, visszatesszük a lángra, simára összeforraljuk, alacsony lángon.
Levesszük a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, de nem hidegre, majd a hab tetejére csorgatjuk. Kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a máz a hab tetején.
Hűtőbe tesszük, hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe mártott késsel, a vizet letörölve, bejelöljük a kockákat és felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »