Hozzávalók:
Tésztához:
Habhoz:
Tészta lekenéséhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült, forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek baracklekvárral, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt lapról lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy tálcára tesszük a piskótát.
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük kis időre dermedni.
A kakaóport, cukrot, vizet összekeverjük egy kis lábasban, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint vagy vajat, visszatesszük a lángra, simára összeforraljuk, alacsony lángon.
Levesszük a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, de nem hidegre, majd a hab tetejére csorgatjuk. Kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a máz a hab tetején.
Hűtőbe tesszük, hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe mártott késsel, a vizet letörölve, bejelöljük a kockákat és felszeleteljük.