Néger kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Néger kocka

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 ek méz
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg liszt

Habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kisebb citrom leve
  • csipet só

Tészta lekenéséhez:

  • baracklekvár

Mázhoz:

  • 3 dkg kakaópor
  • 3 ek víz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is.

Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A megsült, forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek baracklekvárral, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt lapról lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy tálcára tesszük a piskótát.

A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük kis időre dermedni.

A kakaóport, cukrot, vizet összekeverjük egy kis lábasban, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint vagy vajat, visszatesszük a lángra, simára összeforraljuk, alacsony lángon.

Levesszük a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, de nem hidegre, majd a hab tetejére csorgatjuk. Kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a máz a hab tetején.

Hűtőbe tesszük, hagyjuk megdermedni a bevonatot.

Forró vízbe mártott késsel, a vizet letörölve, bejelöljük a kockákat és felszeleteljük.