Néger kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgja - 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
Hab:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 8 dkg vaj
- 2 dkg kakaópor
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál étkezési búzakeményítő
Elkészítése:
A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát és a tejet végül az átszitált lisztet.
Kizsírozott és lisztezett tepsibe (25*35 cm-es) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk.
Közben állítsuk össze a habot. Ehhez a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött fényes, kemény habbá verjük és a kihűlt piskótára terítjük.
A mázhoz szükséges vajat olvasszuk meg. Keverjük össze a kakaóporral, cukorral és az étkezési keményítővel és kenjük el a hab tetején.
Tipp:
Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeleteljünk fel. Vékony rétegben lekvárt is kenhetünk a piskótára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









