Néger kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgja
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
Hab:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 8 dkg vaj
- 2 dkg kakaópor
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál étkezési búzakeményítő
Elkészítése:
A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát és a tejet végül az átszitált lisztet.
Kizsírozott és lisztezett tepsibe (25*35 cm-es) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk.
Közben állítsuk össze a habot. Ehhez a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött fényes, kemény habbá verjük és a kihűlt piskótára terítjük.
A mázhoz szükséges vajat olvasszuk meg. Keverjük össze a kakaóporral, cukorral és az étkezési keményítővel és kenjük el a hab tetején.
Tipp:
Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeleteljünk fel. Vékony rétegben lekvárt is kenhetünk a piskótára.