Narancsos mézes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15-20 dkg cukor
- 6 ek méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg kakaópor
- 4-5 ek tejföl
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krémhez:
- 2-3 narancs leve, adtam még hozzá tejet, hogy 1 literre jöjjön ki a folyadék
- 18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporból is vagy lisztből, ekkor 3 csomag pudingporra lesz szükségünk)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4-5 nagy narancs reszelt héja
- kb 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- csipet só
Tetejére csokimáz:
- 4 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 1 ek
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kevés víz
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.
4 részre osztjuk. Két folpack között egyesével kinyújtjuk (sütőpapíron is kinyújthatjuk), lehúzzuk a felső folpackot a kinyújtott tésztáról, majd megfogjuk az alsó folpack két csücskét és átemeljük egy határozott mozdulattal.
Rátesszük a sütőlemezre úgy, hogy a folpack felülre kerüljön, majd lehúzzuk róla. Egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük őket. Végezzünk tűpróbát, ne süssük túl!
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel és narancsok levével, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a reszelt narancsok héját és a porcukor felét. Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat.
Bevonjuk csokimázzal. A kakaóport és a cukrot kevés vízzel (kb 2 ek) simára keverjük, majd alacsony lángon vagy gőz felett folyamatosan keverve sűrűre főzzük.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük és belekeverjük a tojásfehérjét is, majd rákenjük a sütire.
Hideg helyre tesszük, másnap szeletelhető.
Nagy gáztepsi süti lesz belőle.
Tipp:
Aki vajasabban szereti a krémet nyugodtan beletehet 50 dkg vajat is. Cukrot is lehet bele többet tenni, kellemesen édes a süti ennyi cukorral és nem csömör.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »