Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére csokimáz:
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.
4 részre osztjuk. Két folpack között egyesével kinyújtjuk (sütőpapíron is kinyújthatjuk), lehúzzuk a felső folpackot a kinyújtott tésztáról, majd megfogjuk az alsó folpack két csücskét és átemeljük egy határozott mozdulattal.
Rátesszük a sütőlemezre úgy, hogy a folpack felülre kerüljön, majd lehúzzuk róla. Egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük őket. Végezzünk tűpróbát, ne süssük túl!
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel és narancsok levével, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a reszelt narancsok héját és a porcukor felét. Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat.
Bevonjuk csokimázzal. A kakaóport és a cukrot kevés vízzel (kb 2 ek) simára keverjük, majd alacsony lángon vagy gőz felett folyamatosan keverve sűrűre főzzük.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük és belekeverjük a tojásfehérjét is, majd rákenjük a sütire.
Hideg helyre tesszük, másnap szeletelhető.
Nagy gáztepsi süti lesz belőle.
Aki vajasabban szereti a krémet nyugodtan beletehet 50 dkg vajat is. Cukrot is lehet bele többet tenni, kellemesen édes a süti ennyi cukorral és nem csömör.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept