Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-marcipános, vaníliás kifli recept

Narancsos-marcipános, vaníliás kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg reszelt marcipán
    • 5 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 narancs reszelt héja
    • 2 ek narancslé
    • a forgatáshoz 20 dkg vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A marcipánt fagyasztóba kell tenni a felhasználás előtti napon, így ha kivesszük, akkor letudjuk reszelni.

    Dagasztótálba tesszük a lisztet, a vajat, a reszelt marcipánt, a cukrot, a reszelt narancshéjat, narancs levét és a sót.

    A dagasztókanál segítségével készítsünk sima tésztát és tegyük a hűtőbe egy fóliába burkolva, 30 percre (természetesen kézzel is összeállítható a tészta).

    Pihentetés után rudakat sodrunk egyenként és 4 részra osztva, akkora darabok legyenek, amiből formás kifliket tudunk formázni.

    Rakjuk egymástól 2-3 centiméteres távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokon süssük légkeveréses sütőben 12 percig.

    Még melegen forgassuk meg vaníliás porcukorban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá