Narancsos-marcipános, vaníliás kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt marcipán
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 ek narancslé
  • a forgatáshoz 20 dkg vaníliás porcukor

Elkészítése:

A marcipánt fagyasztóba kell tenni a felhasználás előtti napon, így ha kivesszük, akkor letudjuk reszelni.

Dagasztótálba tesszük a lisztet, a vajat, a reszelt marcipánt, a cukrot, a reszelt narancshéjat, narancs levét és a sót.

A dagasztókanál segítségével készítsünk sima tésztát és tegyük a hűtőbe egy fóliába burkolva, 30 percre (természetesen kézzel is összeállítható a tészta).

Pihentetés után rudakat sodrunk egyenként és 4 részra osztva, akkora darabok legyenek, amiből formás kifliket tudunk formázni.

Rakjuk egymástól 2-3 centiméteres távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokon süssük légkeveréses sütőben 12 percig.

Még melegen forgassuk meg vaníliás porcukorban.