Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos linzerkoszorú recept

Narancsos linzerkoszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Az omlós tésztához:

    • 1 narancs reszelt héja
    • 500 g finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só
    • 250 g lágy vaj vagy margarin
    • 200 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tészta lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg darált, cukrozott dió

    A töltelékhez:

    • sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük.

    3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden második darabot egy gyűrűvel szúrjuk ki.

    Tojásfehérjével bekenjük a lyukas linzereket, cukrozott dióval megszórjuk, és 180 fokon világosra sütjük, körülbelül 8-10 perc alatt.

    A kisült, kihűlt linzereket lekvárral töltjük meg és porcukorral szórjuk meg.

    Sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá