Narancsos kevert sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg kristálycukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 1 narancs leve és héja
- 5 dkg kandírozott narancs és citrom
A tetejére:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 ek narancslé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a narancs héjat és levét, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét és a gyümölcsöt is.
A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk belőle.
A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd tűzről lehúzzuk és hozzákeverjük a porcukrot és a narancs levet, majd felfőzzük. Amikor langyosra hűlt ráöntjük a süteményre. Narancshéjat reszelünk rá.
Amikor megdermedt a máz már szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »