Narancsos-diós szelet recept

Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a darált diót, és felváltva adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjéből készített habot.
A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A krémhez a narancslevet a cukorral és a vajjal felforraljuk.
Egy tálba a tojást, a pudingport és a vizet habosra keverjük.
Hozzáadjuk a narancsléhez, és sűrűre főzzük.
A forró krémet a piskótára kenjük, rásimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a megpucolt és felkarikázott narancsszeletekkel.
1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »