Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nanuk szelet Eta módra recept

Nanuk szelet Eta módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 12 ek víz
    • 30 dkg finom liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 12 dkg darált dió

    Krém hozzávalók:

    • 30 dkg vaj
    • 30 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 6 púpos ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 12 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd belekeverjük  diót. A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a diós masszához.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rásimítjuk a masszát és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.

    Amikor a tészta megsült, lehúzzuk róla sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, majd hozzáöntjük a többi tejhez és sűrű pépet főzünk belőle, majd kihűtjük.

    A vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a diót és a lisztes pépet.

    Rákenjük a tésztára, majd betesszük a hűtőbe dermedni. Amikor kihűlt a sütemény, a tetejét leöntjük csokimázzal és tetszés szerint díszítjük. Én most becsíkoztam csokival.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá