Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
Krém hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd belekeverjük diót. A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a diós masszához.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rásimítjuk a masszát és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor a tészta megsült, lehúzzuk róla sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
A lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, majd hozzáöntjük a többi tejhez és sűrű pépet főzünk belőle, majd kihűtjük.
A vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a diót és a lisztes pépet.
Rákenjük a tésztára, majd betesszük a hűtőbe dermedni. Amikor kihűlt a sütemény, a tetejét leöntjük csokimázzal és tetszés szerint díszítjük. Én most becsíkoztam csokival.
Jó étvágyat hozzá!