Túrós-mazsolás tekercs muffin formában sütve recept
Hozzávalók 11 darabhoz:
A tésztához:
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 50 ml étolaj
- csipet só
A lap lekenéséhez:
- 12 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 30 dkg tehéntúró
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót és a maradék cukrokat. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel, étolajjal és sima tésztává gyúrjuk.
Letakarva 20 percet kelni hagyjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A lap kenéséhez a vajat a tojássárgájával géppel kikeverjük.
A tésztát vékony téglalapra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásos-vajas krémmel, majd rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit.
4 cm-es darabokra vágjuk.
A muffin forma mélyedéseit étolajjal kikenjük, majd a tekercseket belehelyezzük és 20 percig kelesztjük.
200 fokra felmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









