Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel recept

Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vanilia cukor
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 darab tejföl(140gr)
    • 20 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 darab narancs reszelt héja
    • 1 kávéskanál fahéj
    • csipet só
    • 20 dkg szilva szeletelve
    • 250 gr mascarpone
    • 1/2 kávéskanál fahéj
    • 1 darab narancs reszelt héja
    • 4 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A cukrot keverjük össze a fahéjjal, majd 3 evőkanálnyit szórjunk belőle a felcsíkozott szilvára, összekeverjük össze, tegyük félre.

    Keverjük habosra a margarint a megmaradt fahéjas cukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a narancshéjat, a tojást, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet.

    Adjuk hozzá a tejfölt, majd a cukros szilvát. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.
    180°C-ra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, körül-belül 15-17 percig.

    A mascarpone krémhez a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére. Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá