Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vanilia cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tejföl(140gr)
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 darab narancs reszelt héja
  • 1 kávéskanál fahéj
  • csipet só
  • 20 dkg szilva szeletelve
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 1 darab narancs reszelt héja
  • 4 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A cukrot keverjük össze a fahéjjal, majd 3 evőkanálnyit szórjunk belőle a felcsíkozott szilvára, összekeverjük össze, tegyük félre.

Keverjük habosra a margarint a megmaradt fahéjas cukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a narancshéjat, a tojást, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet.

Adjuk hozzá a tejfölt, majd a cukros szilvát. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.
180°C-ra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, körül-belül 15-17 percig.

A mascarpone krémhez a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére. Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.