Mákosguba muffin recept
Hozzávalók:
- 40 dkg GM péksüti (kifli, kalács, zsemle…stb)
- 4 dl rizstej
- 10 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom (reszelt héja)
A krémhez:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek cukor vagy eritrit
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag vanília ízű GM pudingpor
- 4 dl rizstej
A tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 ek cukor
Elkészítése:
A péksütiket karikára/kockára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.
Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot majd a tejjel csomómentesen elkeverjük és sűrű krémmé főzzük.
A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos-tejes péksütit. Mindegyik tetejére halmozzunk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a krém tetejére nyomjuk csillagcsővel ellátott habzsák segítségével.
170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt.
Tipp:
Akár az ünnepi asztalra is tehetjük én viszont ez maradékmentő ötletnek szánom. Maradék bejgli, kifli (nálam gluténmentes), kerülhet bele, és így felfrissítve, egészen biztos hogy el fog fogyni!