Mákosguba muffin recept
Hozzávalók:
- 40 dkg GM péksüti (kifli, kalács, zsemle…stb)
- 4 dl rizstej
- 10 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom (reszelt héja)
A krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 ek cukor vagy eritrit
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag vanília ízű GM pudingpor
- 4 dl rizstej
A tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 4 ek cukor
Elkészítése:
A péksütiket karikára/kockára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.
Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot majd a tejjel csomómentesen elkeverjük és sűrű krémmé főzzük.
A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos-tejes péksütit. Mindegyik tetejére halmozzunk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a krém tetejére nyomjuk csillagcsővel ellátott habzsák segítségével.
170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt.
Tipp:
Akár az ünnepi asztalra is tehetjük én viszont ez maradékmentő ötletnek szánom. Maradék bejgli, kifli (nálam gluténmentes), kerülhet bele, és így felfrissítve, egészen biztos hogy el fog fogyni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










