Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákosguba muffin recept

Mákosguba muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg GM péksüti (kifli, kalács, zsemle…stb)
    • 4 dl rizstej
    • 10 dkg darált mák
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom (reszelt héja)

    A krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek cukor vagy eritrit
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1,5 csomag vanília ízű GM pudingpor
    • 4 dl rizstej

    A tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek cukor

    Elkészítése:

    A péksütiket karikára/kockára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.

    Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot majd a tejjel csomómentesen elkeverjük és sűrű krémmé főzzük.

    A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos-tejes péksütit. Mindegyik tetejére halmozzunk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a krém tetejére nyomjuk csillagcsővel ellátott habzsák segítségével.

    170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt.

    Tipp:

    Akár az ünnepi asztalra is tehetjük én viszont ez maradékmentő ötletnek szánom. Maradék bejgli, kifli (nálam gluténmentes), kerülhet bele, és így felfrissítve, egészen biztos hogy el fog fogyni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá