Mákosguba muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg GM péksüti (kifli, kalács, zsemle…stb)
  • 4 dl rizstej
  • 10 dkg darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom (reszelt héja)

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 4 ek cukor vagy eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 csomag vanília ízű GM pudingpor
  • 4 dl rizstej

A tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek cukor

Elkészítése:

A péksütiket karikára/kockára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.

Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot majd a tejjel csomómentesen elkeverjük és sűrű krémmé főzzük.

A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos-tejes péksütit. Mindegyik tetejére halmozzunk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a krém tetejére nyomjuk csillagcsővel ellátott habzsák segítségével.

170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt.

Tipp:

Akár az ünnepi asztalra is tehetjük én viszont ez maradékmentő ötletnek szánom. Maradék bejgli, kifli (nálam gluténmentes), kerülhet bele, és így felfrissítve, egészen biztos hogy el fog fogyni!