Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A péksütiket karikára/kockára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.
Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot majd a tejjel csomómentesen elkeverjük és sűrű krémmé főzzük.
A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos-tejes péksütit. Mindegyik tetejére halmozzunk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a krém tetejére nyomjuk csillagcsővel ellátott habzsák segítségével.
170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt.
Akár az ünnepi asztalra is tehetjük én viszont ez maradékmentő ötletnek szánom. Maradék bejgli, kifli (nálam gluténmentes), kerülhet bele, és így felfrissítve, egészen biztos hogy el fog fogyni!