Mákos guba muffin recept

Hozzávalók:
Gubához:
- 4 kifli
- 10 dkg darált mák
- 2 ek porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 dl tej
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek (gm) lisztkeverék
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 vaníliarúd kikapart magja
Habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukrokkal, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukrokkal, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.
Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Kanalazzuk a habot a muffinokra.
A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre.
Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »