Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba muffin recept

Mákos guba muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gubához:

    • 4 kifli
    • 10 dkg darált mák
    • 2 ek porcukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3-4 dl tej

    Krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek (gm) lisztkeverék
    • 2 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 1 vaníliarúd kikapart magja

    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukrokkal, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

    A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukrokkal, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.

    Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet.

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Kanalazzuk a habot a muffinokra.

    A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre.

    Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá