Mákos guba muffin recept

Hozzávalók:
Gubához:
- 4 kifli
- 10 dkg darált mák
- 2 ek porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 dl tej
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek (gm) lisztkeverék
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 vaníliarúd kikapart magja
Habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukrokkal, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukrokkal, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.
Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Kanalazzuk a habot a muffinokra.
A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre.
Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »