Mákos guba muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gubához:

  • 4 kifli
  • 10 dkg darált mák
  • 2 ek porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 dl tej

Krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 2 ek (gm) lisztkeverék
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliarúd kikapart magja

Habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukrokkal, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukrokkal, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.

Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Kanalazzuk a habot a muffinokra.

A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre.

Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.