Hozzávalók:
Gubához:
Krémhez:
Habhoz:
Elkészítése:
A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukrokkal, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukrokkal, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.
Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Kanalazzuk a habot a muffinokra.
A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre.
Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.