Hólabda cupcake recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg eritrit
- 1 dl tejföl
- 1 tk sütőpor
- vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 20 dkg rizsliszt
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek eritrit por
A tetejére:
- 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
- 1 ek étolaj vagy szőlőmagolaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel és a vaníliakivonattal. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is.
Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A muffinok, miután kihűltek a papírokat lehúzzuk róluk és mindegyiknek kalapot vágunk.
A kalapokat a vízgőz felett felolvasztott csokiba mártogatjuk, rácson hagyjuk megszáradni.
Amíg szárad a csoki, addig a következő krémmel megtöltjük a muffinokat. A krémhez a tejszíntt kemény habbá verjük, a mascarponét a az eritrit porral és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a tejszínhez habhoz adjuk, összekeverjük és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk.
Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.
Tipp:
Egyszerű, mutatós, akár a karácsonyi asztalon is. Gluténmentes!