Mohácsi őszibarackos rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag előhűtött leveles tészta (8 lap van benne)
- 1 nagy dobozos őszibarack konzerv
- 50 dkg túró
Grízes masszához:
- 4 db kis dobozos kefir (4*175 g)
- 4,5 dl búzadara (gríz)
- 2 dl étolaj
- 40 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja és leve
- olaj a leves tészták kenésére
Elkészítése:
A grízes massza hozzávalóit jól összekeverjük és 30 percet pihentetjük.
Egy közepes tepsibe, 20*34 cm-es az enyém, sütőpapírt teszünk. 3 db leveles tésztát teszünk bele úgy, hogy a lapok között megkenjük olajjal.
Ha ez meg van, a pihentetett grízes masszának a felét rákenjük és megszórjuk a lecsepegett, felszeletelt őszibarack befőtt felével. Ezután a túró felét rászórjuk.
Ha ezzel megvagyunk ismét letakarjuk 3 db olajjal megkent leveles tésztával, majd ráöntjük a megmaradt grízes masszát, amit a megmaradt őszibarack befőttel ismételten megszórunk és rámorzsoljuk a maradék túrót.
A rétegzést befejezzük 2 db leveles tésztával, amit olajjal kentünk meg.
3 evőkanál tejfölt egy tojással elkeverjük, majd rákenjük a süti tetejére.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órát sütjük. Ha kész porcukorral hintjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »