Mohácsi őszibarackos rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag előhűtött leveles tészta (8 lap van benne)
- 1 nagy dobozos őszibarack konzerv
- 50 dkg túró
Grízes masszához:
- 4 db kis dobozos kefir (4*175 g)
- 4,5 dl búzadara (gríz)
- 2 dl étolaj
- 40 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja és leve
- olaj a leves tészták kenésére
Elkészítése:
A grízes massza hozzávalóit jól összekeverjük és 30 percet pihentetjük.
Egy közepes tepsibe, 20*34 cm-es az enyém, sütőpapírt teszünk. 3 db leveles tésztát teszünk bele úgy, hogy a lapok között megkenjük olajjal.
Ha ez meg van, a pihentetett grízes masszának a felét rákenjük és megszórjuk a lecsepegett, felszeletelt őszibarack befőtt felével. Ezután a túró felét rászórjuk.
Ha ezzel megvagyunk ismét letakarjuk 3 db olajjal megkent leveles tésztával, majd ráöntjük a megmaradt grízes masszát, amit a megmaradt őszibarack befőttel ismételten megszórunk és rámorzsoljuk a maradék túrót.
A rétegzést befejezzük 2 db leveles tésztával, amit olajjal kentünk meg.
3 evőkanál tejfölt egy tojással elkeverjük, majd rákenjük a süti tetejére.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órát sütjük. Ha kész porcukorral hintjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »