Mohácsi őszibarackos rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag előhűtött leveles tészta (8 lap van benne)
- 1 nagy dobozos őszibarack konzerv
- 50 dkg túró
Grízes masszához:
- 4 db kis dobozos kefir (4*175 g)
- 4,5 dl búzadara (gríz)
- 2 dl étolaj
- 40 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja és leve
- olaj a leves tészták kenésére
Elkészítése:
A grízes massza hozzávalóit jól összekeverjük és 30 percet pihentetjük.
Egy közepes tepsibe, 20*34 cm-es az enyém, sütőpapírt teszünk. 3 db leveles tésztát teszünk bele úgy, hogy a lapok között megkenjük olajjal.
Ha ez meg van, a pihentetett grízes masszának a felét rákenjük és megszórjuk a lecsepegett, felszeletelt őszibarack befőtt felével. Ezután a túró felét rászórjuk.
Ha ezzel megvagyunk ismét letakarjuk 3 db olajjal megkent leveles tésztával, majd ráöntjük a megmaradt grízes masszát, amit a megmaradt őszibarack befőttel ismételten megszórunk és rámorzsoljuk a maradék túrót.
A rétegzést befejezzük 2 db leveles tésztával, amit olajjal kentünk meg.
3 evőkanál tejfölt egy tojással elkeverjük, majd rákenjük a süti tetejére.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órát sütjük. Ha kész porcukorral hintjük.
Jó étvágyat!