Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mohácsi őszibarackos rétes recept

Mohácsi őszibarackos rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag előhűtött leveles tészta (8 lap van benne)
    • 1 nagy dobozos őszibarack konzerv
    • 50 dkg túró

    Grízes masszához:

    • 4 db kis dobozos kefir (4*175 g)
    • 4,5 dl búzadara (gríz)
    • 2 dl étolaj
    • 40 dkg cukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • olaj a leves tészták kenésére

    Elkészítése:

    A grízes massza hozzávalóit jól összekeverjük és 30 percet pihentetjük.

    Egy közepes tepsibe, 20*34 cm-es az enyém, sütőpapírt teszünk. 3 db leveles tésztát teszünk bele úgy, hogy a lapok között megkenjük olajjal.

    Ha ez meg van, a pihentetett grízes masszának a felét rákenjük és megszórjuk a lecsepegett, felszeletelt őszibarack befőtt felével. Ezután a túró felét rászórjuk.

    Ha ezzel megvagyunk ismét letakarjuk 3 db olajjal megkent leveles tésztával, majd ráöntjük a megmaradt grízes masszát, amit a megmaradt őszibarack befőttel ismételten megszórunk és rámorzsoljuk a maradék túrót.

    A rétegzést befejezzük 2 db leveles tésztával, amit olajjal kentünk meg.

    3 evőkanál tejfölt egy tojással elkeverjük, majd rákenjük a süti tetejére.

    Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órát sütjük. Ha kész porcukorral hintjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá