Mohácsi őszibarackos rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag előhűtött leveles tészta (8 lap van benne)
  • 1 nagy dobozos őszibarack konzerv
  • 50 dkg túró

Grízes masszához:

  • 4 db kis dobozos kefir (4*175 g)
  • 4,5 dl búzadara (gríz)
  • 2 dl étolaj
  • 40 dkg cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • olaj a leves tészták kenésére

Elkészítése:

A grízes massza hozzávalóit jól összekeverjük és 30 percet pihentetjük.

Egy közepes tepsibe, 20*34 cm-es az enyém, sütőpapírt teszünk. 3 db leveles tésztát teszünk bele úgy, hogy a lapok között megkenjük olajjal.

Ha ez meg van, a pihentetett grízes masszának a felét rákenjük és megszórjuk a lecsepegett, felszeletelt őszibarack befőtt felével. Ezután a túró felét rászórjuk.

Ha ezzel megvagyunk ismét letakarjuk 3 db olajjal megkent leveles tésztával, majd ráöntjük a megmaradt grízes masszát, amit a megmaradt őszibarack befőttel ismételten megszórunk és rámorzsoljuk a maradék túrót.

A rétegzést befejezzük 2 db leveles tésztával, amit olajjal kentünk meg.

3 evőkanál tejfölt egy tojással elkeverjük, majd rákenjük a süti tetejére.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órát sütjük. Ha kész porcukorral hintjük.

Jó étvágyat!