Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas-mazsolás zabkeksz recept

Mogyoróvajas-mazsolás zabkeksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 14 db kekszhez:

    • 10 dkg mazsola
    • 10 dkg mogyoróvaj
    • 10 dkg zabpehely
    • 1 ek holland kakaó
    • 2 ek darált mogyoró
    • 4 ek hideg víz
    • 1 mk vaníliaaroma
    • csipet só

    Elkészítése:

    A zabpelyhet aprítógéppel (vagy kávédarálóval) őröljük lisztté, majd keverjük össze a darált mogyoróval és tegyük félre.

    A vizet, a mazsolát, a mogyoróvajat, a kakaót, a vaníliaaromát, egy csipet sót és a mazsolát tegyük bele az aprítógépbe és addig keverjük, míg egy sima állagú masszát kapunk. Ezután öntsük át egy tálba, adjuk hozzá a zabpelyhes-mogyorós keveréket, majd alaposan keverjük össze.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából és helyezzük egymástól kicsit távolabb.

    Ezután tenyérrel lapítsuk le vagy keksznyomdával formázzuk meg a kekszeket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 17 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    A kihűlt keksz kívül ropogós, belül pedig kissé puha, de nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá