Mogyoróvajas-mazsolás zabkeksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mogyoróvajas-mazsolás zabkeksz

Hozzávalók 14 db kekszhez:

  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 ek holland kakaó
  • 2 ek darált mogyoró
  • 4 ek hideg víz
  • 1 mk vaníliaaroma
  • csipet só

Elkészítése:

A zabpelyhet aprítógéppel (vagy kávédarálóval) őröljük lisztté, majd keverjük össze a darált mogyoróval és tegyük félre.

A vizet, a mazsolát, a mogyoróvajat, a kakaót, a vaníliaaromát, egy csipet sót és a mazsolát tegyük bele az aprítógépbe és addig keverjük, míg egy sima állagú masszát kapunk. Ezután öntsük át egy tálba, adjuk hozzá a zabpelyhes-mogyorós keveréket, majd alaposan keverjük össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából és helyezzük egymástól kicsit távolabb.

Ezután tenyérrel lapítsuk le vagy keksznyomdával formázzuk meg a kekszeket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 17 percig sütöttem).

A sütőből kivéve helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tipp:

A kihűlt keksz kívül ropogós, belül pedig kissé puha, de nagyon finom.