Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis zabkeksz recept

Csokis zabkeksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg vaj
    • 2 nagyobb vagy 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 kk fahéj vagy mézeskalács fűszer
    • fél üveg vaníliaaroma
    • 35 dkg zabpehely
    • 35 dkg finomliszt vagy teljeskiörlésű tönkölyliszt
    • 10 dkg csoki durvára vágva (nálunk fele-fele arányban fehér és étcsoki)
    • 10 dkg durvára vágott dió (nálunk volt benne durvára vágott sótlan mandula is)
    • 10 dkg aszalvány (vörös áfonya és mazsola vegyesen)
    • 1 csomag sütőpor

    Elkészítése:

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, aromát, fahéjat és jól kikeverjük robotgéppel, majd a tojásokat is hozzáadjuk és egyneműre keverjük a masszát.

    Beleszórjuk a csokit, magvakat és az asztalt gyümölcsöket, alaposan elkeverjük, majd a lisztet és a zabpelyhez hozzáadva összegyúrjuk a masszát.

    Három nagyobb tepsit előkészítünk és sütőpapírral béleljük.

    A tepsire evőkanállal vagy fagyis kanállal egyforma nagyságú halmokat teszünk a masszából, majd kézzel szétnyomkodjuk és az ujjainkkal nagyjából kör alakúra formázzuk.

    Az előmelegített sütőben kb 170 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Figyeljük, nehogy megégjen, mivel minden sütő más!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá