Csokis zabkeksz recept
Galéria (5)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 kk fahéj vagy mézeskalács fűszer
- fél üveg vaníliaaroma
- 35 dkg zabpehely
- 35 dkg finomliszt vagy teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 10 dkg csoki durvára vágva (nálunk fele-fele arányban fehér és étcsoki)
- 10 dkg durvára vágott dió (nálunk volt benne durvára vágott sótlan mandula is)
- 10 dkg aszalvány (vörös áfonya és mazsola vegyesen)
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, aromát, fahéjat és jól kikeverjük robotgéppel, majd a tojásokat is hozzáadjuk és egyneműre keverjük a masszát.
Beleszórjuk a csokit, magvakat és az asztalt gyümölcsöket, alaposan elkeverjük, majd a lisztet és a zabpelyhez hozzáadva összegyúrjuk a masszát.
Három nagyobb tepsit előkészítünk és sütőpapírral béleljük.
A tepsire evőkanállal vagy fagyis kanállal egyforma nagyságú halmokat teszünk a masszából, majd kézzel szétnyomkodjuk és az ujjainkkal nagyjából kör alakúra formázzuk.
Az előmelegített sütőben kb 170 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Figyeljük, nehogy megégjen, mivel minden sütő más!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.