Csokis zabkeksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk fahéj vagy mézeskalács fűszer
  • fél üveg vaníliaaroma
  • 35 dkg zabpehely
  • 35 dkg finomliszt vagy teljeskiörlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg csoki durvára vágva (nálunk fele-fele arányban fehér és étcsoki)
  • 10 dkg durvára vágott dió (nálunk volt benne durvára vágott sótlan mandula is)
  • 10 dkg aszalvány (vörös áfonya és mazsola vegyesen)
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, aromát, fahéjat és jól kikeverjük robotgéppel, majd a tojásokat is hozzáadjuk és egyneműre keverjük a masszát.

Beleszórjuk a csokit, magvakat és az asztalt gyümölcsöket, alaposan elkeverjük, majd a lisztet és a zabpelyhez hozzáadva összegyúrjuk a masszát.

Három nagyobb tepsit előkészítünk és sütőpapírral béleljük.

A tepsire evőkanállal vagy fagyis kanállal egyforma nagyságú halmokat teszünk a masszából, majd kézzel szétnyomkodjuk és az ujjainkkal nagyjából kör alakúra formázzuk.

Az előmelegített sütőben kb 170 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Figyeljük, nehogy megégjen, mivel minden sütő más!