Mogyorós szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 bögre= 2,5 dl
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 bögre étolaj
- 1 bögre szódavíz
- 3 bögre finomliszt
- 1 sütőpor
A rátéthez:
- 20 dkg nutella
- 17 dkg aprított pörkölt mogyoró
A krémhez:
- 6 dl tej
- 9 dkg finomliszt
- 2 vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
A krém tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 ek pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Először a tojásokat verjük fel, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele egy fakanállal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) tesszük, és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük nutellával.
Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. Egy evőkanállal a díszítéshez hagyjunk, a többit a nutellára szórjuk.
A krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt süteményre kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A megmaradt mogyoróval megszórjuk. Nagyon finom süti, készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.