Mogyorós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 bögre= 2,5 dl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 bögre cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 bögre étolaj
- 1 bögre szódavíz
- 3 bögre finomliszt
- 1 sütőpor
A rátéthez:
- 20 dkg nutella
- 17 dkg aprított pörkölt mogyoró
A krémhez:
- 6 dl tej
- 9 dkg finomliszt
- 2 vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
A krém tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 ek pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Először a tojásokat verjük fel, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele egy fakanállal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) tesszük, és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük nutellával.
Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. Egy evőkanállal a díszítéshez hagyjunk, a többit a nutellára szórjuk.
A krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt süteményre kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A megmaradt mogyoróval megszórjuk. Nagyon finom süti, készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









