Mogyorós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 bögre= 2,5 dl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 bögre étolaj
- 1 bögre szódavíz
- 3 bögre finomliszt
- 1 sütőpor
A rátéthez:
- 20 dkg nutella
- 17 dkg aprított pörkölt mogyoró
A krémhez:
- 6 dl tej
- 9 dkg finomliszt
- 2 vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
A krém tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 ek pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Először a tojásokat verjük fel, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele egy fakanállal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) tesszük, és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük nutellával.
Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. Egy evőkanállal a díszítéshez hagyjunk, a többit a nutellára szórjuk.
A krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt süteményre kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A megmaradt mogyoróval megszórjuk. Nagyon finom süti, készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »